Általában foghúzás után a csont regenerálódása érdekében 5-6 hónapra van szükség, csak ezután lehet megkezdeni az implantátumok behelyezését.

Léteznek azonban olyan fogászati implantátumok, melyek közvetlenül foghúzás után is behelyezhetőek, azonban mindenképpen meg kell győződni arról, hogy a kihúzott fog körüli területen nincs-e gyulladás, esetleg ciszta.
Amennyiben van, nem ajánlott az implantálás, ugyanis nagy valószínűséggel az implantátum beültetését követően is jelentkezni fog a probléma és hátráltatja a csontosodást.

Emellett figyelembe kell venni az orvosnak a tervezett implantátum helyét és méretét.

Az azonnal beültetett implantátumok használata bár elkezdődik, teljes mértékben csak 3-6 hónap elteltével tudja a páciens használni, ekkor kerül rá a végleges fogpótlás.

fogimplantátum - hollandent, Budapest

fogimplantátum – hollandent, Budapest

Mikor érdemes végezni a beültetést?

  1. 3-12 hónappal a foghúzás után

Ez a legideálisabb időszak az implantálásra, ugyanis ilyenkor már regenerálódott annyira a csont, hogy gond nélkül befogadja az implantátumot, viszont még nem kezdődött el a csont elvékonyodása.

  1. 1 évnél több idő elteltével

Természetesen több idő után is elvégezhető a beavatkozás, azonban általában ilyenkor már szükség van arcüreg emelésre és csontpótlásra.

Miért van ez?
Fogak nélkül a csont nincs terhelve, nincs használatban, ezáltal elkezd vékonyodni. Ez egy természetes folyamat, ilyenkor általában szintetikus csontpótló anyag beültetésével orvosoljuk a problémát.
Természetesen opcióként felmerülhet a saját csontból való átültetés is, de ez a ritkább verzió.

Érdemes nem megvárni ezt az állapotot, ugyanis fizikailag és anyagilag is megterhelőbb lehet.

 

Bekerültek az implantátumok, hogyan tovább?

 

Rendelőnkben többféle fogpótlás elérhető. Az, hogy melyikre esik a választás, függ az Ön igényeitől és lehetőségeitől.

A legnépszerűbb megoldás a fix fogsor.
Hogy mi is ez pontosan?
Olvasd el az erről szóló cikkünket!