SZOLGÁLTATÁSAINK

Ezekben tudunk segíteni

Tömés

Az egyik leggyakoribb ok, amiért megkeresnek minket pácienseink, az a fogtömés. Sajnos egyre gyakoribb problémát jelentenek a lyukas fogak, és azok nem megfelelő kezelése. Mi a Hollán Dent fogászaton csakis a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, amik nemcsak biztonságosak, de tartósak is.

Természetesen mi a megelőzés és folyamatos kontroll hívei vagyunk, hiszen egy apróbb szuvasodás eltávolítása és tömése sokkal könnyebben, gyorsabban, valamint fájdalommentesebben kivitelezhető, mintha gyökérkezelést kellene végrehajtani.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés célja, hogy a legtöbbször fogszuvasodás miatt kialakult fertőzés megszűntetésével lehetővé tegye a maradék ép foganyag, valamint a foggyökér felhasználását és a fog funkciójának és esztétikájának helyreállítását. A gyökérkezelés indítása az első lépés, ami a gyökércsatorna feltágítását, kitisztítását jelenti. A gyökérkezelés után a gyökérkezelt fog elveszíti az érképletét, amely annak vérellátásáról gondoskodik, így kiszáradhat, majd a gyökér könnyedén megrepedhet, később el is törhet. A gyökércsatorna feltágítását gyökértömés követi, amivel csökken a gyökér törése. A gyökérkezelés sok időt vesz igénybe, ugyanis egy igen nagy precizitást követelő munka, amelyet a legnagyobb hozzáértéssel és figyelemmel végeznek el a fogorvosaink. Ez akár 3-4 alkalmat is jelenthet. A frontfogakon egy gyökércsatorna van, viszont az őrlőfogak esetében négy is lehet, amelyből kikövetkeztethető, hogy négyszer akkora területet kell megmenteni a baktériumoktól. Ezekhez a fogakhoz sokkal nehezebb hozzáférni, azonban annál fontosabb, hogy megtartsák őket, ugyanis nélkülük a rágás leheletlenné válik, így a táplálkozás is problémát okozhat. Ebből hosszú távon további egészségügyi probléma is kialakulhat.

Barázdazárás

A barázdazárás célja, hogy az őrlőfogak rágófelületén található, nehezen tisztítható barázdákat lezárja, elérhetetlenné tegye a baktériumok és a szennyeződések számára, megelőzve a fog szuvasodását.

Kofferdam tömés

Segít a kezelt fogat teljesen izolálni a száj többi részétől. Egy, a szájhoz igazított, kisméretű gumilepedőről van szó. A megfelelő helyen kilyukasztva csak a kezelendő fogat veszi körül, így választva el azt a száj többi részétől. Használatának fontossága az egyes kezelések során eltérő.

Héj

A kerámia héj kiválóan alkalmas a fogak alakjának, méretének és színének korrigálására. Amennyiben rendelkezésünkre áll elegendő fogzománc a héj megfelelő rögzítéséhez, és sem színben, sem harapási pozícióban nincs nagymértékű eltérés, nincs akadálya a héjak készítésének.

Sinus zárás

A szinusz-zárása során a kihúzott fog helyénél bemetszéseket ejtünk az ínyen, megnyújtva azt lebenyt képzünk, majd a seb fölött varrattal egyesítjük őket. Így el tudjuk zárni egymástól az arcüreget és a szájüreget. A varratok eltávolítására általában 2 hét után kerül sor.

Cirkon (fémmentes) korona

Az így készült fogpótlás nem tartalmaz fémet, miden rétege fogszínű. Ez az a fogpótlás típus, amely tökéletesen utánozza saját fogaink rétegeit és természetes átlátszóságát, így ezek a fogpótlások tökéletesen esztétikusak és mindemellett rendkívül tartósak is.

Fogfelépítés gyári vagy üvegszálas csappal

Gyakran előfordul, hogy a fogkorona nagy része sérült, hiányzik, ezért töméssel vagy koronával az elveszített rész már közvetlenül nem pótolható. Ilyenkor a fogat csappal erősítjük meg – a gyökércsatornába titán vagy üvegszálas csapot ragasztunk –, melyre a korona már stabilan ráépíthető, és gyönyörűen restaurálható, visszaállítható a fog eredeti formája.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Az ultrahangos eltávolító egy apró, vékony csúcsban végződő eszköz, amivel a fog minden felszínét elérjük, és a fogközökből is képes eltávolítani a fogkövet. Az ultrahangos fogkő eltávolítás alatt az esetek többségében a páciens semmit nem érez, fájdalommentes beavatkozás. A fogkő eltávolítása után nagyon fontos a fogak felpolírozása, melyet egy speciális, magas minőségű polírpasztával végzünk. A polírozás hatására a fogak felszíne rendkívül sima lesz, így a lepedék a későbbiekben nehezebben tapad meg a fogazaton.

Implantátum

A fogimplantátum beültetés egy olyan fogászati beavatkozás, amely során a szájsebész az elvesztett fog helyére implantátumot ültet be. Napjainkban az implantológia a fogászati rehabilitáció rutinszerű eljárásává vált.

Önnek fogbeültetésre lehet szüksége, ha:

 • a kivehető fogsor helyett stabilabb megoldásra vágyik
 • a pótláshoz nem kívánja lecsiszoltatni az ép fogakat
 • újra élvezni szeretné a teljes fogazat nyújtotta előnyöket
 • visszaállítaná a kiesett rágófunkciót, hogy az étkezés ne okozzon több nehézséget

Csontpótlás

A leggyakoribb okok, melyek esetén fogászati csontpótlásra van szükség:

 • parodontálisan érintett fogak regeneratív műtéti ellátása
 • fogimplantátum beültetése olyan helyre, ahol nincs megfelelő mennyiségű csont

Egy fog eltávolítását követően viszonylag gyorsan bekövetkezik az inaktív, fogat már nem tartó csontállomány sorvadása; mind magassága, mind szélessége csökken. Amennyiben, egy régen eltávolított fogat szeretnénk implantátum beültetéssel pótolni, nagy eséllyel szükség lesz csontpótlásra a beavatkozás területén.

Wax up mosolytervezés

Wax Up egy lenyomat alapján készül, a fogorvos a gipszfogakat csiszolja meg csonkokká, ezt a mintát küldi el a technikusi laborba, ahol viaszból megmintázzák a majdani koronát, hidat. Ez a viaszmakett igen nagy segítséggel szolgál a páciensnek is, mert láthatja, milyen is lenne a végső pótlása, a fogorvos meg információt kap a csiszoláshoz, a helyigényhez. Közösen a pácienssel ki lehet javítani a viaszmakettet, míg megelégszik a fogakkal, és csak ezután kezdünk el dolgozni, pontosan megismerve a páciens igényeit és kéréseit.

Digitális mosolytervezés

A digitális mosolytervezés egy speciális orvosi szoftver segítségével történik. A szolgáltatás óriási előnye, hogy a páciens és az orvos közösen tervezheti meg és láthatja előre a végeredményt. Ez azt jelenti, hogy a tervezési fázisban lehetőség van pácienseinknek a saját ízlésük, elképzelésük szerint alakítani a végeredményt. A tervezés során minden egyes apró részletre kitérünk, akár eredeti mosoly rekonstrukcióról van szó, akár az eredetitől eltérő mosolyról. Az egyik kiemelkedő előnye tehát, hogy a páciensnek be tudjuk mutatni a kezelés várható kimenetelét, azaz láthatja a jövőbeli mosolyát még a kezelés megkezdése előtt.

Paradontológiai kürett

Nem megfelelő szájhigiénia esetén a fogak és az íny felszínén, a nehezen tisztítható területeken megtelepedő lepedék és baktérium telep fogkővé alakul, mely ínygyulladáshoz, vérző, duzzadt fogínyhez és fogágybetegséghez vezet.

A lepedék, a fogkő és a baktériumok a mélybe hatolnak, melynek következtében a csont elkezd lebomlani. Beavatkozás hiányában a fog meglazul, majd kihullik.

A káros folyamat megállítására a fog körüli ínyt, a csontot és a fogíny alatti felszínét le kell tisztítanunk. Ezt a beavatkozást nevezzük küretnek.  A betegség súlyosságától és mélységétől függően zárt vagy nyitott küretet végezhetünk.

Paradontális státusz

A fogágybetegség vagy parodontitisz (parodontitis, helytelenül parodontózis) sajnos ma már népbetegségnek számít, az emberek közel 40%-át érinti. A fogágybetegség (parodontitis) egy olyan krónikus gyulladásos megbetegedés, ami a fogak állcsontban való stabil rögzülését érinti. A fogágybetegség megállapításához nélkülözhetetlen a tasakmélység és a csontszint mérése.

A vizsgálatot parodontológus specialistánk végzi parodontális vagy fogágy szondával: minden fog mellett hat ponton mérjük a tasakmélységet, milliméteres pontossággal. Egészséges fogágynál a tasak mélysége nem haladja meg a 3 mm-t, ha viszont ez a mélység meghaladja a 4 mm-t, felmerül a fogágybetegség gyanúja.

Rendelőnkben a nemzetközileg elfogadott, sztenderdizált rendszert használjuk a fogágy vizsgálatának rögzítésére.

Fémkerámia korona

A fémkerámia korona magját fémváz alkotja, erre kerül rétegenként a természetes porcelánleplezés.
A fémváz anyaga többféle lehet, az egyszerűbb fémtől a nikkelmentes antiallergén fémen át az aranyötvözetig.

Air-flow

Az Airflowt, azaz a homokfúvásos fogtisztítást általában az ultrahangos fogkőeltávolítás után kiegészítő kezelésként alkalmazzuk, de külön kezelésként is végezhető, amennyiben csak az apró elszíneződéseket szeretnénk eltávolítani.
Az Airflow homokfúvós módszer hatékonyan eltávolítja az ultrahangos fogkőeltávolítás során esetlegesen a fogon maradó, szabad szemmel nem látható, apró fogkőszemcséket, és a felrakódott elszíneződéseket.
A homokfúvással történő fogtisztításnak az előnye, hogy nagyon gyengéden, mégis rendkívül hatékonyan tisztítja meg a fogakat a felületi felrakódásoktól, elszíneződésektől.

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítéshez, a fehérítő sín elkészítéséhez lenyomatott veszünk a fogakról, mely alapján a fogtechnikai laborban egy nagyon pontosan illeszkedő, lágy műanyag sínt készítünk. Nagyon fontos a sín pontos illeszkedése, hiszen a zselének csak a fogakkal szabad érintkeznie, az ínnyel nem. Ebbe a hajlékony formába, sínbe kell behelyezni a fehérítő zselét, és fel kell helyezni a fogsorra. Célszerű éjszaka használni, mert fontos, hogy legalább 3-4 órát folyamatosan a helyén maradjon.

LED lámpás fogfehérítés

A fogak LED lámpás fehérítése. Speciális peroxidmentes gélt visznek fel fogaid felszínére, melyet LED lámpával aktiválnak. Az eljárás rövid idő alatt intenzív fehérítést garantál, és 3-5 árnyalattal fehérebb fogakkal léphetsz ki majd a fogászat kapuján. Ráadásul a végeredményt akár 1-2 évig is élvezheted.

Gyógyszeres alábélelés

Az alábélelés célja, hogy jó alapot biztosítson a fogtömésnek. Emellett szigetel, ha szükséges, elzárja a dentint. A nagyon mély szuvasodások esetében szükséges gyógyszeres alábélelést alkalmazni. A gyógyszeres alábélelés egyrészt szigetel, másrészt hatóanyagával segíti a fogszövet regenerálódását.

Egyéb szolgáltatások

Minden, amit tudni kell az ajakfeltöltésről! Tekintsd meg cikkünket, hogy az ajakfeltöltés mellett szépészeti
kezeléseink menetéről is bővebb tájékoztatást kaphass!

Megnézem a cikket

Belotero

A Belotero® dermális feltöltőanyagok az arc térfogatának a pótlására és megőrzésére, az arc ráncainak a kisimítására és vonalainak a lágyítására, valamint a bőr mélyreható rehidratálására szánt készítmények.

A Belotero® márkájú termékek a legjobb minőségű hialuronsavból készülnek. Ez egy fokozottan hidratálóhatású, szervezetazonos anyag. A Belotero® készítményt a kliensek egyéni igénye szerinti, specifikus területeken aplikálják.

Az ezekkel az injekciós töltőanyagokkal végzett kezelések bizonyíthatóan biztonságosak és azonnali hatást fejtenek ki, maximálisan természetesnek ható és tartós eredménnyel. A Belotero® termékek alkalmazása után a bőr friss és feszes, ugyanakkor rugalmas és ragyogó lesz, de mindenekelőtt egészséges és szép.

Botox

Botox kezelés az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb kozmetikai eljárás. Gyors, biztonságos és hatékony megoldás a ráncok csökkentésére vagy megszüntetésére. Néhány apró injekció és a botox kezelés megfiatalítja a bőrt, eltünteti például a szem alatti szarkalábakat, a homlok vízszintes ráncait. Amellett, hogy elsimítja a finom ráncokat, a botox kezelés hasznos a túlzott izzadás megszüntetésére, a migrénes fejfájás kezelésére is.

Botox kezelés az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb kozmetikai eljárás. Gyors, biztonságos és hatékony megoldás a ráncok csökkentésére vagy megszüntetésére. Néhány apró injekció és a botox kezelés megfiatalítja a bőrt, eltünteti például a szem alatti szarkalábakat, a homlok vízszintes ráncait. Amellett, hogy elsimítja a finom ráncokat, a botox kezelés hasznos a túlzott izzadás megszüntetésére, a migrénes fejfájás kezelésére is.

Botox injekció ideiglenesen gátolja az izmok aktivitását a kezelt régióban. A bőr felületi kezelése nem elegendő a ráncok eltüntetéséhez, mert a ráncok az arc izmainak használata miatt keletkeznek, így ezen izmokat kell kezelni!

BOTOX KEZELÉS MENETE

Botox kezelést csak képzett orvos végezheti. A kezelést megelőző orvosi konzultáción tisztázásra kerülnek a páciens elvárásai és a kezeléssel elérhető eredmények. A kezelést ambulánsan, érzéstelenítés nélkül végezzük, nagyon ritkán szükséges lehet zsibbasztó krém használata. Botox kezelés fájdalommentes, kb. 5-10 percig tartó, ambuláns esztétikai beavatkozás. Az orvos meghatározott pontokba vékony tűvel adja be a szükséges mennyiségű anyagot.

BOTOX KEZELÉSSEL AZ ALÁBBI RÁNCOK KEZELHETŐK:

 • Glabella ráncok
 • Homlok ráncai
 • Szem körüli ráncok (szarkalábak)
 • Száj körüli finom ráncok
 • Orr “nyuszi” ráncai

Botox kezelés eredménye már 2-5 nap múlva láthatóvá válik, de végső hatása kb. a 2. héten éri el a maximumát. A kezelés hatása fokozatosan csökken, tartóssága kb. 3-4 hónap. Az eredmények természetesen a páciens adottságaitól függenek.

TÉVHITEK ÉS INDOKOLATLAN FÉLELMEK A BOTOX KEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN: BIZTONSÁGOS?

 • Botox kezelés biztonságos, több millió páciens kezelését végezték már el világszerte ezzel az anyaggal.
 • Botox kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahol a beadás történt.
 • A helyesen kivitelezett botox kezelés után arcunk nem lesz kifejezéstelen, mimikátlan vagy éppen mimikaszegény.
 • A látványosan mimikaszegény, merev „lárva” arc a nem megfelelően pl. túlzottan gyakran, nagy mennyiségekkel történő, vagy nem az előírt területekre beadott Botox hatására alakulhat csak ki.
  A cél nem az izomműködés teljes “lefagyasztása”, hanem az arc természetes harmóniájának megőrzése!
 • A hatás elmúltával – amennyiben a páciens nem ismétli meg a Botox kezelést – ráncai nem lesznek mélyebbek vagy csúnyábbak, mint a kezelés előtt voltak.

Juvéderm

A JUVÉDERM® töltőanyagok arról ismertek, hogy képesek a mélyreható szöveti integrációra, természetes hatású megjelenést eredményezve.

A töltőanyagok (más néven ránctöltőanyagok) injektálható gélek, amelyek visszaállítják vagy megteremtik az arc teltségét. A töltőanyagok változó sűrűsége meghatározza, hogy az arc melyik területén, valamint, hogy az arc megemelésére, kontúrosabbá tételére, szimmetria elérésére vagy egy bizonyos terület, például az ajkak tökéletesítésére alkalmasak.

Meddig tart?

A töltőanyagok hatása lehet tartós vagy ideiglenes. A tartós töltőanyagok eredménye hosszabb ideig fennállhat. A nem tartós töltőanyagok, mint például a JUVÉDERM® hatása is lehet hosszú távú (akár 24 hónapos hatástartam a felhasznált JUVÉDERM® terméktől függően), de a szervezet végül lebontja az anyagot, és az eredmény már nem látható tovább.

Mit érdemes tudni róla?

A JUVÉDERM® a világ elsőszámú hyaluronsav tartalmú töltőanyaga. A hyaluronsav a bőrben lévő nedvességgel elegyedve kisimítja a finom vonalakat és ráncokat, teltebbé teszi, javítja vagy kontúrosabbá teszi az arcvonásokat.

Ezek a töltőanyagok arról ismertek, hogy képesek a mélyreható szöveti integrációra, természetes hatású megjelenést eredményezve.

Az egyes JUVÉDERM® töltőanyagok egyedi célt szolgálnak attól függően, hogy ránckezelésre, arcfeltöltésre, finom emelésre, vagy az ajkak alakjának javítására használják. Az általad kiválasztott orvos-esztétikai szakember valószínűleg több JUVÉDERM® termékből állítja össze a Te személyre szabott kezelési terved.

Profhilo Bio-Remodeling

A Profhilo- kezelés a bőr biológiai átstrukturáló funkciójával forradalmi megoldást kínál a bőr feszesítését és mély hidratálását célzó kezelések között. A Profhilo 100% tisztaságú hialuronsav, teljesen biokompatibilis. Egyedülálló szabadalmazott összetétele megkapta a világon az egyik legbiztonságosabb esztétikai kezelőanyag címet, hiszen teljesen természetes anyagokból készült.

A ránctöltés technikájától eltérően a Profhilo injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba (BAP) adjuk be. Ezek a pontok olyan anatómiai struktúrával rendelkeznek, hogy az ide beadott Profhilo hialuronsav egyenletesen szétterjed az arc szinte teljes felületén. Ennek eredményeként kevesebb tűszúrással lehet maximális eredményt elérni a bőr feszesítése, mélyhidratálása érdekében.

Bio-esztétikai pontok (BAP):

A BAP módszerrel az arcon öt-öt meghatározott pontban egyenletesen fecskendezzük be. Biztonságosan alkalmazható a test egész területén. Az arc és a nyak mellett a kéz, a felkarok, a has területén is használható.

A kezelés célja:
A bőr textúráját, rugalmasságát és hidratációját javítani. Természetes hatást elérni.

 • Időtartama: néhány perc
 • Érzékenység: minimális
 • Gyógyulási idő: nincs
 • Javasolt ismétlés: 1 hónap múlva, majd igény szerint 6-12 havonta, kötelezettség nélkül.
 • Kombinálható: botox, ránctöltés, volumen pótlás, arcemelés szálakkal, lézer

bio-esztetikai-pontok

Radisse

A Radiesse kezelésnek köszönhetően azonnali arcformázást és liftinghatást érhetünk el úgy, hogy a két komponensű, 100%-ban lebomló töltőanyag a saját kollagéntermelést is stimulálja.

Feszesebb kontúrok, telt, természetes, fiatalos arc néhány percen belül az egyik legbiztonságosabb töltőanyaggal!

A Radiessel először a töltőhatás érvényesül, majd a betöltött gél helyét az újonnan képződött kollagén veszi át.

Kinek ajánljuk?

 • aki azonnal, biztonságosan, hatékonyan csökkenti szeretné a közepes mélységű és mély ráncait
 • aki minőségi hosszú távú javulást szeretne elérni a lifting és feszesítő hatás mellett, hogy ne legyen beesett, megereszkedett a bőr az arcán, nyakán
 • aki természetes, biztonságos és hosszú távú eredményre vágyik

Mely területeken alkalmazzuk a kezelést?

 • arc
 • nyak
 • kézfej

Mi történik a terápia során?

Más töltőanyagokhoz képest az azonnal látható ráncfeltöltő anyag térfogatpótló, enyhe emelő hatású bőrfeszesítést ér el. A teljesen biztonságos, bio-degradabilis vivőanyag gél teljesen lebomlik, de a beadás helyén a CaHA részecskék sokkal hosszabb ideig ott maradnak. A Radiesse kezelés hatására a szövetekben új kollagén rostok képződnek, így az eredmény hosszú távon tartós marad. Tökéletesen alkalmazható mélyebb ráncokra, arcemelésre és kontúrozásra. A kézfej és a nyak fiatalítására is kiváló.

Restylane

A Restylane-t kifejezetten az arc teltségének helyreállítására,valamint az arcvonalak és kontúrok kiemelésére fejlesztették ki. Az eredmény azonnal látható, a hatása a kezelési területtől függően akár 18 hónapig is tarthat.

A Restylane” töltőanyagok teljes kínálata lehetővé teszi, hogy a leginkább megfelelő, személyre szabott kezelési tervet készíthessük el a páciens számára. A fiatalos külső érdekében visszaállítja a korral elveszett teltséget. A harmonikus megjelenés érdekében kihangsúlyozza az arcéleket és kontúrokat.

Az arc egyes területeire (pl. orcák, szem/száj körüli ráncok, ajkak és fáradt szemek) különböző termékeket kínál. A kezelés után az eredmények azonnal láthatóvá válnak.

Lehetséges szövődmények

Mint bármely más hialuronsav tartalmú a bőr ráncainak feltöltésére szolgáló injekció, a Restylane is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek és rendszerint enyhék vagy mérsékelt lefolyásúak. Ezek a múló mellékhatások lehetnek:

 • bőrpír
 • fájdalom
 • duzzanat
 • rendellenes vagy csökkent bőrérzékelés
 • bevérzés és/vagy véraláfutás kialakulhat az injekciók beadási helyén

Sculptra

Egyedülálló arcon alkalmazható poli-L-tejsav mikrorészecskéket tartalmazó viszkózus oldat, mely közvetlenül a beinjektálás után csökkenti a mély ráncok árnyékait, valamint beindítja a kollagéntermelést és megerősíti a bőr szerkezetét.
Több, mint 2 évig látható az eredmény!

A kezelés után 4 héttel lesznek igazán látványosak a változások. A kívánt eredmény eléréséhez 2-3 kezelés ajánlott.

Miért válasszuk a Sculptra kezelést?

 • megmaradnak a természetes vonások
 • sok éves tapasztalat alapján létrehozott termék
 • az allergiás reakció esélye minimális