Fogászati implantátumok előnyei

A mai világban fontos, hogy elfogadjuk magunkat, és ha nem is törekszünk a teljes tökéletességre, de annak a közelébe szeretnénk kerülni. Egy hiányzó fog viszont minden szempontból távol áll a tökéletességtől, és nem segít saját magunk elfogadásában sem. Ugyan ki szeretne úgy mosolyogni, hogy közben lyuk van a fogsorában?

A fogak pótlására viszont létezik egy nagyon egyszerű és rutin eljárás, az implantátum, más néven a fogpótlás!

Ez a legidőtállóbb és leghatékonyabb fogpótlási módszer, amivel egy gyökeret ültetünk az elvesztett fog és foggyökér helyére. Erre tudjuk felépíteni a koronát, és beilleszteni az elvesztett fog teljesen élethű mását.

 

Mik az előnyei?

Ugyan olyan, mint az eredeti

Ha van olyan ismerősöd, aki átesett már fogbeültetésen, akkor nála is megfigyelheted, hogy egyáltalán nem látszik, melyik fog lett helyettesítve. A beültetett fog teljesen beleolvad a környezetébe, mintha mi sem történt volna.

A mosolyod ezután is ugyan olyan széles és ragyogó lehet, mint előtte!

 

A fog minden funkcióját tökéletesen ellátja

Ugyan úgy lehet vele enni, inni, harapni és rágni, semmi különbséget nem veszel észre a használata során. Fogmosáskor sem kell kikerülni azt a területet, sőt, az implantátum tisztítására különös figyelmet kell fordítani, hogy ne kerüljön be alá szennyeződés.

Vigyáz arcod szerkezetére

Ha van hiányzó fogad, akkor mindenképpen javasolt a pótlása, már csak azért is, hogy arcod formáját meg tudd őrizni. Bizony, jól olvasod, arcszerkezeted is befolyásolhatja egy hiányzó fog, mégpedig negatívan!

A rágás közben kifejtett erők segítenek fenntartani a csontok erősségét, ami a foggyökéren keresztül hatol el a csontig. Egy hiányzó fog esetében viszont nincs semmi, amin keresztül eljuthatna ez az erőkifejtés a csontokig, ami emiatt sorvadásnak indul. A csont zsugorodása közben pedig arcunk formája is megváltozik.

 

Önbizalmat ad

Nem kell félned, hogy kilátszik az elvesztett fog helye, hogy selypíteni fogsz miatta, vagy hogy az implantátum feltűnő lesz a többi, természetes fog között. Nem gátol a beszédben, az evésben, vagy a mosolygásban, sőt, épp ellenkezőleg!

Visszanyerheted az elvesztett foggal odalett önbizalmadat is, mert nem kell többé a pohár mögé bújnod beszélgetés közben, odafigyelned a beszédedre, nehogy olyan szót mondj, amit nem tudsz rendesen kiejteni, vagy álcáznod a nevetésed!

Hosszútávon tudsz tervezni vele

A fogimplantátum a leghosszabb ideig tartó fogbeültetési módszer!

Nem hogy évente, de 10 év múlva sem kell cserétől tartanod, megfelelő szájápolás mellett ez az eljárás egy életre szól! Ráadásul a beültetés során nem kell lecsiszolni a környező fogakat, megvédve ezzel őket a roncsolódástól, illetve az implantátumok szövetbarát anyagokból készülnek, amik nem okoznak irritációt, allergiás reakciókat, és a csontszövetek is jól reagálnak rájuk.