Az arcüregemelés, vagy más néven a sinus lift jelentése: Az arcüreg a felső rágófogak felett helyezkedik el, egy levegővel teli csontüreg, amelyet nagyon vékony nyálkahártya bélel.
Az arcüreg alapjának megemelésére abban az esetben van szükség, ha az implantátum behelyezéséhez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csontmagasság.

Arcüregemelés, sinus lift – a csonthiány sem jelent problémát

Nagyobb mértékű csonthiányok esetén egy sebészi fúró segítségével képzett kisméretű ablakon keresztül speciális eszközök segítségével az arcüreg nyálkahártyáját elválasztjuk a csonttól. Az így megemelt nyálkahártya és a csont közé helyezzük be a csontpótló anyagot.

A saját csontmennyiségétől függően, magát az implantátumot a csontpótlással egy időben, vagy néhány hónapos gyógyulást követően ültetjük be.

sinus lift, arcüreg emelés - hollandent.hu

sinus lift, arcüreg emelés – hollandent.hu

Ijesztőnek tűnik, valójában az arcüregemelés egy ártalmatlan rutin beavatkozás

Bonyolultnak és esetleg félelmetesnek hangozhat, az általános tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy ez a beavatkozás az egyik legjobban gyógyuló csontpótlási technika. Biztonságos és ráadásul nagyjából 30-45 perc alatt elvégezhető, helyi érzéstelenítésben.

A sinus lift műtét után kímélő életmód szükséges, körülbelül egy hétig, amíg a varratokat nem távolítjuk el.

Ha a fentiek felkeltették érdeklődését, vagy esetleg további kérdése lenne ezekkel kapcsolatban, illetve időpontot foglalna nálunk, kérem, keressen bennünket. 

További szolgáltatásainkról ide kattintva tájékozódhat.

EVALUATION OF THE EFFICIENCY OF SINUS LIFTING TECHNIQUES